Hier vind je informatie over de verschillende stappen van de werkwijze van PsyHart.
Nadat je je hebt aangemeld, stuur ik je een informatiemail. Daarna kan een intakegesprek worden ingepland. Houd rekening met wachttijden!
Aan het einde van het intakegesprek worden behandeldoelen opgesteld voor het behandelplan. Daarnaast wordt een betaalovereenkomst opgesteld.
Het behandelplan en specifieke informatie over de behandeling vind je terug in de GGZ Portal.
Mocht je verhinderd zijn voor een sessie of afspraak, zeg dan minimaal 24 uur van te voren af. Aan te laat afzeggen of niet verschijnen op een afspraak zit een financiële consequentie verbonden.
Aanmelden
Als je last hebt van psychische klachten en problemen kan je je aanmelden via het aanmeldformulier. Wil je in aanmerking komen voor behandeling die vergoed wordt door de zorgverzekeraar dan heb je een verwijzing nodig van de huisarts of je medische specialist. Voor particuliere (onverzekerde) zorg heb je geen verwijzing nodig.
Meer informatie over kosten en vergoedingen vind je hier.
Informatiemail
Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een informatiemail over de financieel zakelijke kant zodat je een definitief besluit kunt nemen. Vervolgens maken we, bij bevestiging, een afspraak voor een intakegesprek.
Intakegesprek
In het intakegesprek onderzoeken we samen jouw klachten om een diagnose te stellen waardoor ik je een passende behandeling kan aanbieden. Dit kan een kortdurend, klachtgericht behandeltraject zijn of een langerdurende behandeling als de problemen complexer en ernstiger zijn. Om helder te krijgen wat er aan de hand is zal ik je een heel aantal vragen stellen. Als het nodig blijkt te zijn kan ik meer specifieke vragenlijsten afnemen om meer inzicht te krijgen in de problematiek. Het kan voorkomen dat er meerdere gesprekken nodig zijn om een heldere diagnose te kunnen stellen.
Je ontvangt een uitnodiging voor het intakegesprek via de mail. In deze uitnodiging lees je wat van belang is om mee te nemen naar het eerste gesprek zoals:
- Verwijzing
- Verzekeringsbewijs
- Geldig identiteitsbewijs
(Paspoort; Nederlands Identiteitsbewijs; Rijbewijs; Vreemdelingendocument; Diplomatiek paspoort; Dienstpaspoort; Reisdocument voor vreemdelingen / vluchtelingen; Nooddocument; Ander, door de minister vast te stellen reisdocument.
Aan de hand van het intakegesprek zal een diagnose gesteld worden (als je daaraan voldoet) en in samenspraak met jou zullen behandeldoelen geformuleerd worden waaraan je wil werken. Dit noemen we een behandelplan.
Behandelplan
Het behandelplan is de basis voor de hulp die je krijgt. De behandeling is stapsgewijs, zo kort mogelijk en niet zwaarder dan noodzakelijk.
Als je wilt kunnen je partner, familie of andere naastbetrokkenen bij bepaalde gesprekken aanwezig zijn.
GGZ Portal
Daarnaast ontvang je een activatiemail voor het gebruik van de GGZ Portal PsyHart. Deze Portal is bedoeld voor veilige communicatie, het (deels) inzien van het dossier, het bijhouden van een dagboekje indien gewenst, het verzetten van afspraken en het up- en downloaden van documenten.