Over mij

Mijn naam is Bernadette Rouppe van der Voort (1977). Sinds 2002 ben ik werkzaam binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Mijn professie is mijn passie. De drijfveer om mensen verder te helpen in hun leven; ongeacht of het gaat om grote en ingewikkelde problemen of juist om geestelijke en spirituele ontwikkeling (zonder dat sprake is van een diagnose).

Als klinisch psycholoog / psychotherapeut werk ik met mijn hart en intuïtie. Ik ben van mening dat ieder mens veel eigen kracht en vermogen heeft om te herstellen van problemen en klachten. Ik spreek mensen aan op hun eigen kunnen en verantwoordelijkheid. In contact met u wil ik zo goed mogelijk bij u aansluiten en op u afstemmen. Ik help u graag verder om uw kracht te hervinden en waar mogelijk de kwaliteit van uw leven te verbeteren.

In de afgelopen jaren heb ik mij geschoold in verschillende (psychotherapeutische) behandelmethodes waaronder EMDR (Eye Movement Desensitisation Reprocessing), schematherapie, cognitieve gedragstherapieinterpersoonlijke psychotherapie, Imaginatie & Rescripting (IR) en PSYCH-K®.

Naast deze behandelmethodes ben ik van mening dat meditatie een zeer helende werking kan hebben. In dit kader kan ik u ‘Headspace‘ aanraden. Als u interesse heeft in diepgaande transformatie kan ik u de volgende boeken adviseren: De DNA code van de ziel (2014); De ontsluiering van je zielenpad; Maak je hemel op aarde; Gevoelens verwoorden maakt je vrij; Het kosmische plan van de nieuwe tijd; Spirituele relaties; Wat als dit waar is? Een interview met God; De ontbolstering van je zielenpad geschreven door onder meer William Gijsen & Boudewijn Donceel.

Verder geef ik supervisie over persoonlijke ontwikkeling aan (jonge) professionals in opleiding. Ik neem deel aan intervisiegroepen met mede-professionals die mij scherp houden. Ik school me regelmatig bij om up-to-date te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.