Over mij

Mijn naam is Bernadette Rouppe van der Voort. Sinds 2002 ben ik werkzaam binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Mijn professie is mijn passie en drijfveer om mensen verder te helpen in hun leven; ongeacht of het gaat om grote en ingewikkelde problemen of juist om geestelijke en spirituele ontwikkeling (zonder dat sprake is van een diagnose).

Als klinisch psycholoog / psychotherapeut werk ik met mijn hart en intuïtie. Ik ben van mening dat ieder mens veel eigen kracht en vermogen heeft om te herstellen van problemen en klachten. Voorwaarde voor een behandeling is dat je jezelf inzet om verder te komen. Als therapeut kan ik je helpen om inzichten te vergaren en je te motiveren en te stimuleren het anders te doen. Het handelen naar je inzichten blijft echter iets van jezelf. Het is aan jou wat je doet met de vergaarde inzichten. Essentie van behandeling ligt in mijn ogen dan ook bij bewustwording en het vergroten van je bewustzijn, het doorwerken en doorvoelen van gevoelens, inzichten opdoen en handelen naar je inzichten om werkelijk grip te krijgen op jezelf.

In de afgelopen jaren heb ik mij geschoold in verschillende (psychotherapeutische) behandelmethodes waaronder EMDR (Eye Movement Desensitisation Reprocessing), schematherapie, cognitieve gedragstherapie, interpersoonlijke psychotherapie, Imaginatie & Rescripting (IR) en PSYCH-K®.

Naast deze behandelmethodes ben ik van mening dat meditatie een zeer helende werking kan hebben. In dit kader kan ik je ‘Headspace‘ aanraden. Als je interesse hebt in diepgaande transformatie kan ik je de volgende boeken adviseren: De DNA code van de ziel (2014); De ontsluiering van je zielenpad; Maak je hemel op aarde; Gevoelens verwoorden maakt je vrij; Het kosmische plan van de nieuwe tijd; Spirituele relaties; Wat als dit waar is? Een interview met God; De ontbolstering van je zielenpad geschreven door onder meer William Gijsen & Boudewijn Donceel. Heb je interesse om je eigen DNA code op te vragen dan kan dit bij William Gijsen.

Verder geef ik supervisie over persoonlijke ontwikkeling aan (jonge) professionals in opleiding. Ik neem deel aan intervisiegroepen met mede-professionals die mij scherp houden. Ik school me regelmatig bij om up-to-date te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.